Γιώτα Πούλου:Όχι ξανά εργολάβοι στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)!

Παραβρέθηκα σήμερα, με τους Σπ. Πατέ και Κυρ. Ενωτιάδη, συντονιστές της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΑΒ και τους Β. Κουτουλούλη και Μπ. Χατζήνα, μέλη της Ο.Μ. Θήβας, στη 2η στάση εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΑΒ) στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι.  

Ενημερώθηκα αναλυτικά από τον πρόεδρο κ. Ν. Καπίρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τα εργασιακά τους προβλήματα, την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης να χρησιμοποιήσει υπεργολάβους για την ολοκλήρωση επιμέρους κατασκευαστικού προγράμματος των F-16 καθώς και για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Συναντηθήκαμε επίσης με  την διοίκηση της Εταιρείας όπου οι εργαζόμενοι συζήτησαν τις ενστάσεις τους και κατέθεσαν προτάσεις.

Το δήθεν επιχείρημα της εμπρόθεσμης υλοποίησης της σύμβασης  με την Lockheed Martin απαξιώνει την Εταιρεία και το άριστα καταρτισμένο προσωπικό της, αλλά μειώνει και το οικονομικό όφελος με περικοπές του φυσικού αντικειμένου των αρχικών συμβάσεων. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού προσλήψεων του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, ώστε η Εταιρεία να ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Η σκόπιμη απαξίωση της ΕΑΒ που μεθοδεύει εδώ και 2 χρόνια ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, ανοίγοντας ξανά «κερκόπορτα» σε εργολάβους και σε συνδυασμό με καθυστερήσεις προμήθειας των απαραίτητων υλικών για την ολοκλήρωση των συμβάσεων, δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στους εργαζόμενους για το μέλλον της.   

Εξέφρασα την αμέριστη συμπαράστασή μου στον αγώνα τους και κατέθεσα σχετική Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών,  ενσωματώνοντας την ανακοίνωση της ΣΕΕΑΒ, με την οποία ζητώ την αναστολή της απόφασης συνεργασίας με υπεργολάβους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι και να λειτουργεί η ΕΑΒ προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος!                                                   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Γιώτα Πούλου

Σχετικά